WELCOME TO MY BLOG . ENJOY HERE! | Dashboard | Follow

PricelessGirl
SAHABAT ♥
Friday, 17 August 2012 @ 21:38 | 0 Comment [s]

#NURHALIZA USMAN
#IFFAH FAKHIRA FAREZ EZAM
#SALLY ESTER VOO

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu



Kebenaran Membawa Telefon Bimbit Ke Sekolah Mulai Tahun 2013
Monday, 16 July 2012 @ 06:36 | 0 Comment [s]

Pelajar akan dibenarkan untuk membawa telefon bimbit dan IT gajet ke sekolah mulai tahun depan selepas undang-undang dan peraturan-peraturan di bawah Akta Pendidikan 1996 dipinda, kata Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Dr Wee Ka Siong.

Beliau berkata hari ini bahawa apa-apa perubahan yang perlu dibuat untuk menggalakkan pendidik dan pelajar untuk menggunakan teknologi maklumat di abad ke-21. Ini selaras dengan langkah untuk melaksanakan pengajaran maya dan program pembelajaran Kementerian Pelajaran – “1Bestari” – di seluruh negara.

Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Kementerian Pelajaran, penemuan awal telah menunjukkan pandangan yang berbeza-beza dari pihak-pihak yang berkepentingan seperti pengetua, guru, ibu bapa dan pelajar.

“Apabila 1Bestari dilaksanakan, anda akan mendapat wifi percuma. Kami ingin memberikan persekitaran pembelajaran maya supaya pelajar boleh menggunakan gajet mereka untuk belajar.

“Dunia sama sekali berbeza kini. Ini adalah trend. Kita tidak boleh berhenti

Pada masa ini, pelajar tidak dibenarkan membawa telefon bimbit ke sekolah. Draf pindaan itu akan dikemukakan kepada Jabatan Peguam Negara dalam masa seminggu, dan garis panduan mengenai penggunaan peralatan elektronik di sekolah akan ditubuhkan oleh Kementerian Pelajaran.

Proses pengajaran dan pembelajaran tidak boleh terganggu. Garis panduan ini akan menggariskan bagaimana kita membenarkan dan bila kita boleh membenarkan pelajar untuk menggunakan peralatan ini, “katanya.

Beliau menambah satu lagi faktor adalah keselamatan pelajar, kerana ibu bapa ingin menggunakan telefon bimbit untuk menghubungi anak-anak mereka selepas sekolah.


Love them a lot
Tuesday, 22 May 2012 @ 17:28 | 0 Comment [s]

Her name is Lucy-Lu
Her name is Kidut <3
Lucy-Lu and Dixie
His name is Dixie .

Always Love U
@ 17:05 | 0 Comment [s]


Kelak kau kan menjalani hidupmu sendiri
Melukai kenangan yang telah kita lalui
Yang tersisa hanya aku sendiri disini
Kau akan terbang jauh menembus awan
Memulai kisah baru tanpa diriku
Seandainya kau tau ku tak ingin kau pergi
Meninggalkan ku sendiri bersama bayanganku
Seandainya kau tau aku kan selalu cinta
Jangan kau lupakan kenangan kita selama ini.
Pertemuan singkat dan berjalan sangat cepat
tidak disangka aku langsung terhipnotis olehmu
setidaknya kamu sempat menjadi milikku
meskipun tak lama, hal itu telah membuat ku bahagia
Kau buat hidupku tak berarti tanpa kamu
kini kau menghilang dan aku terhipnotis olehmu .
Semua tentangmu selalu membekas di hati ini
cerita cinta kita berdua akan selalu
semua kenangan tak mungkin bisa
takkan mungkin ku biarkan cinta kita berakhir
ku tak rela, ku tak ingin kau lepaskan semua
ikatan tali cinta yang telah kita buat selama ini .
aku di sini selalu menanti
ku takkan letih menunggumu
aku di sini selalu menanti
ku takkan letih menunggumu .


Sincerely
SallyEster

Happy Birthday Haliza
Sunday, 20 May 2012 @ 16:06 | 0 Comment [s]

@Hajar,Iffah,Me,Zalifah and the birthday girl .

Iffah with the Birthday Girl .

Haliza and Their Cousion


Take time to celebrate Haliza birthday with friends.(2012年5月20日)

I and U
Monday, 2 April 2012 @ 16:58 | 0 Comment [s]


Hallo , I'm again .
Sihat ka ?Alaa , saya tak sihat . Flu again and sakit leher .
always batuk-batuk.
(broken English)
Tapi saya kuat masih dapat menaip lagi
HAHA

Nampak tajuk dekat atas tu . Mesti la kan .
Okee . Hari ni entri x syok sangat .Tapi ak suka bila ada yg post dekat wall dia tentang''I and U'
apatu ?
Alaa , huruf la . And same meaning with ' Saya dan Anda'

Bagi saya orang yang mencipta huruf A ke Z memang hebat .
Tapi dia tersilap kerana menjauhkan huruf I dan huruf U .
Sebab itu I selau rindu dekat U kerana awak sangat jauh ntah kemana .
Tetapi tidak sehebat pencipta Keyboard.
Tahutak kenapa ? Sebab dia meletakkan I dan U bersebelahan .
Lepas ni mesti kamurang tengok keyboard kamu tu kan . HAHA .I know that.
Okee . Sampai sini sahaja entri saya . Thanks for reading .
Don' forget to comment this entry . Kbaii .


..........(¯`v´¯)
...........`•.¸.•´
...........(●_•̃).(●_•̃)
......... /█\ ♥/█\


Sincerely
Sally Ester


Love you
Thursday, 29 March 2012 @ 17:04 | 0 Comment [s]

First time I see you,
I think I like a fool
who do not know what is the meaning of love
as claimed by teenagers at this age.
I know I am not an expert in all matters of this romance.
I like the lame, I know I am not perfect and not as beautiful as you.
first time I am in love with you.
I know that behavior is not as I thought.
You like people who covered their heads like a muslim.
but there is nothing I can do more.
I was in love with my religion.
like you too, right?
I know you always go to church to pray.
You are active in all the things about the church.
but I'm not. I am in love with my religion.
I will not be influenced by other religions.
And, you do not believe me that I love you.
okay. as you know I am not a happy unbelievable.
but, please. I love you. no one other than you.
but if you do not believe me talk.
never mind. I understand.
And last thing I want you to know. I was in love with you = [


God , help me


Older Post

Hallo . .Im Sally . From Malaysia . Welcome to my page . . Be nice here . . Don't be shy on my page . Because your are not alone . . This is my NewBlog . . I will make you a very special visitor . . Do Read , Do Follow . .ThankYouReaders . . . Keep blogging!
Bitch not Allow


DiaryAboutStuffSiteShout


javascript:void(0)